• Duizenden tevreden klanten
  • Vergelijk gecontroleerde specialisten
  • Onafhankelijke informatie

Wat kost een aanbouw van 40m2?

Kosten aanbouw 40m2Een aanbouw van 40m2 is voor de meeste mensen een flinke investering. Deze uitbouw zorgt voor veel extra mogelijkheden in of rondom de woning. Bij een aanbouw van 40m2 kun je denken aan een volledige uitbouw van de achterkant of zijkant van een woning. De aanbouw van een garage of uitbreiding van de woonkamer of keuken behoren tot de mogelijkheden. Een uitbouw van dit formaat gebeurt voornamelijk bij woningen met relatief veel gebied rondom het hoofdgebouw. Bij deze woningen kost het plaatsen van een grote uitbouw minder moeite dan bij woningen met weinig grondgebied.

Afmetingen uitbouw 40m2

  • 4 x 10 meter;
  • 5 x 8 meter;
  • 8 x 5 meter;
  • 10 x 4 meter.

Kosten uitbouw 40m2

De exacte prijs van een uitbouw van 40m2 is niet van tevoren vast te stellen. De prijs is namelijk van meerdere factoren afhankelijk. Eén van die factoren is de afmeting van de uitbouw. Daarnaast zijn ook de materiaalkeuze, afwerking en soort uitbouw van invloed op de prijs. We geven hieronder een indicatie van de kosten.

Afmeting (m2) Geschatte kosten*
40m2 ± €63.000 – 75.000,-

Gratis offertes

*Het gaat hier om indicatieve prijzen bij een aanbouw met een standaard afwerking. De geschatte kosten zijn inclusief plaatsing en btw.

Aanbouw 40m2 prijzen vergelijken

Aanbouw 40m2 richtlijnen

Om een aanbouw te kunnen plaatsen, moet je rekening houden met vele richtlijnen. Voor sommige aanbouwen heb je geen vergunning nodig. Bij grote aanbouwen komt het relatief weinig voor dat je vergunningvrij kunt bouwen. We hebben de informatie met betrekking tot vergunningen en regelgeving voor je op een rijtje gezet.

Vergunningvrij aanbouw 40m2

Je kunt zelf berekenen of het mogelijk is om een aanbouw van 40m2 vergunningvrij te laten plaatsen. We hebben de berekening voor de maximaal toelaatbare bebouwingsoppervlakte voor je uitgezocht en uitgelegd.

Gratis offertes uitbouw

Bij een uitbouw van 40m2 is het verstandig om een ervaren specialist in de arm te nemen. Het is belangrijk dat zo’n grote verandering goed wordt uitgevoerd. De specialisten die bij ons zijn aangesloten voldoen aan onze strenge kwaliteitseisen. En ze worden geselecteerd op basis van de beste prijs-kwaliteitverhouding.

Offertes aanvragen

Wil je binnen nu en een jaar een uitbouw laten plaatsen? Vraag dan direct gratis uitbouw-offertes aan. Op basis van deze aanvraag koppelen we je aan maximaal vijf geschikte specialisten die bij jou in de regio actief zijn. De specialisten nemen telefonisch of per mail contact met je op. Tijdens een vrijblijvende afspraak kun je alle mogelijkheden bespreken.

Slim vergelijken

Daarna hoef je alleen nog maar slim te vergelijken. Dat doe je door de offertes naast elkaar te leggen. De offertes hebben nogal eens een prijsverschil. Vandaar dat het verstandig is om ze goed met elkaar te vergelijken. Je kiest vervolgens zelf de deal die het beste bij je past.