• Duizenden tevreden klanten
  • Vergelijk gecontroleerde specialisten
  • Onafhankelijke informatie
Bespaar45%
1. Vraag offertes aan
2. Vergelijk specialisten
3. Kies de beste deal
Je postcode

Wat kost een aanbouw van 5 meter?

Een aanbouw van 5 meter zie je vooral terug aan de zijkant of achterzijde van een woning. Aan de voorzijde van een woning is doorgaans geen ruimte om een uitbouw van 5 meter diepte te plaatsen. Daarnaast heeft de voorkant van een woning te maken met allerlei voorwaarden die landelijk zijn vastgesteld. Bij een uitbouw van 5 meter diepte moet je vooral denken aan een garage aanbouw aan de zijkant van een woning. Of een uitbouw aan de gehele achterzijde van een huis. Benieuwd of je een vergunning nodig hebt voor jouw gewenste aanbouw? Wij hebben alle informatie over vergunningen voor je op een rijtje gezet.

Aanbouw van 5 meter prijzen vergelijken

Kosten aanbouw 5 meter

De exacte prijs voor een aanbouw van 5 meter diepte is lastig te bepalen. De materiaalkeuze, grootte van de aanbouw, afwerking en soort aanbouw zijn allemaal van invloed op de prijs. Hieronder geven we een indicatie van een uitbouw van 5 meter diepte (lengte). In deze prijsindicatie gaan we uit van een standaard afwerking, waar doorgaans een plafond, muren, kozijnen, ramen, deuren en een vloer bij horen.

Afmetingen (L x B = m2)
Geschatte kosten*
5 x 2 = 10m2 ± € 18.000 - 23.000,-

Gratis offertes

5 x 3 = 15m2 ± € 28.000 - 36.000,- Gratis offertes
5 x 4 = 20m2 ± € 33.000 - 40.000,- Gratis offertes
5 x 5 = 25m2 ± € 40.000 - 55.000,- Gratis offertes
5 x 6 = 30m2 ± € 50.000 - 65.000,- Gratis offertes

*Het gaat hier om indicatieve prijzen bij een aanbouw met een standaard afwerking. De geschatte kosten zijn inclusief plaatsing en btw.

Uitbouw van 5 meter

Een uitbouw aan je woning laten plaatsen brengt verschillende voordelen met zich mee. Als eerste vergroot je het woonoppervlak. Daarnaast stijgt vaak de verkoopwaarde van je huis wanneer je een aanbouw aan je woning plaatst. Dankzij een uitbouw creëer je tegelijkertijd meer mogelijkheden om je woning in te richten en aantrekkelijker te maken. Bij een uitbouw van 5 meter stijgt de woonoppervlakte van jouw huis aanzienlijk. Bij een aanbouw van 5 meter moet je denken aan een uitbouw van de gehele zijkant van de woning, of aan de aanbouw van een garage.

Uitbouw-offertes aanvragen

Het plaatsen van een uitbouw aan je woning is een flinke investering. Het is belangrijk om voor zo’n investering een goede specialist in de arm te nemen. Bij UitbouwKosten.nl hebben wij de beste specialisten al voor jou geselecteerd. Deze specialisten voldoen aan onze strenge kwaliteitseisen én zijn geselecteerd op basis van de beste prijs-kwaliteitverhouding.

Vrijblijvende afspraak met experts

Nadat je gratis offertes hebt aangevraagd voor jouw uitbouw, koppelen wij je op basis van je aanvraag aan maximaal vijf specialisten. Deze specialisten zijn actief in jouw regio en luit aan de ideeën die jij hebt voor jouw uitbouw. De specialisten nemen telefonisch of per mail contact met je op. Wij raden je aan om een vrijblijvende afspraak te maken met de specialisten. Zo kun je alle mogelijkheden en kosten met elkaar bespreken.

Slim vergelijken

Vervolgens hoef je alleen nog de offertes met elkaar te vergelijken. De prijzen verschillen nogal eens per offerte. Het is dus verstandig om ze naast elkaar te leggen. Deze manier van vergelijken kan je een besparing opleveren tot wel 45%. Dat is slim vergelijken. Vraag nu gratis offertes aan voor een uitbouw van 5 meter.