• Duizenden tevreden klanten
  • Vergelijk gecontroleerde specialisten
  • Onafhankelijke informatie
Bespaar45%
1. Vraag offertes aan
2. Vergelijk specialisten
3. Kies de beste deal
Je postcode

Uitbouw van een jaren 50 woning

Een jaren 50 woning kan ook worden voorzien van een aanbouw. De jaren vijftig woningen staan bekend om hun sobere uitstraling. Deze woningen werden vooral gemaakt van baksteen. Ter verfraaiing werden er soms betonnen raamkaders geplaatst. In de loop van de tijd zijn veel van deze woningen al opgeknapt en verbouwd. Om een jaren 50 woning meer ruimte te geven, is het mogelijk om een uitbouw te plaatsen.

Mogelijkheden aanbouw jaren 50 woning

Er zijn bij een jaren 50 woning verschillende mogelijkheden om een aanbouw te plaatsen. Een uitbouw aan de voor- of achterzijde van de woning is altijd mogelijk. De uitbouw aan de voorzijde kan meestal niet dieper zijn dan 1,5 meter. Enkele voorbeelden voor een uitbouw zijn:

  • Een uitbouw van de woonkamer;
  • Een aanbouw van een serre;
  • De uitbouw van de keuken.

Moderne technieken uitbouw

Een jaren 50 woning levert ook enkele nadelen op. Woningen uit deze periode zijn van zichzelf niet energiezuinig gebouwd. Er is vaak geen dubbel glas, weinig isolatie en de woning beschikt van oorsprong over verouderde verwarmingstoestellen. Je kunt een jaren 50 woning duurzaam maken door deze punten te verbeteren. Het plaatsen van dubbel of HR++ glas en de vervanging van de verwarming kan al veel energiebesparing opleveren. Zo kun je moderne technieken toevoegen aan de woning, zonder de stijl van de jaren 50 te verliezen.

Aanbouw jaren 50 woning prijzen vergelijken

Richtlijnen uitbouw jaren 50 woning

Je moet bij een aanbouw rekening houden met verschillende regels en voorwaarden. Ook bij een jaren 50 woning is het soms mogelijk om vergunningvrij een uitbouw te laten plaatsen. De richtlijnen voor het al dan niet vergunningvrij bouwen vind je op onze pagina over regelgeving en vergunningen.

Uitbouw-offertes aanvragen jaren 50 woning

Wil je binnen nu en een jaar een aanbouw laten plaatsen aan je jaren vijftig woning? Vraag dan gratis uitbouw-offertes aan. Op basis van deze aanvraag

koppelen we je aan maximaal vijf geschikte specialisten die actief zijn in jouw regio. Deze specialisten zijn bij ons aangesloten en voldoen aan onze strenge kwaliteitseisen.

Experts vergelijken

De experts nemen vervolgens telefonisch of per mail contact met je op. Wij raden je aan om een afspraak te maken met de experts. Zo kun je alle mogelijkheden over de uitbouw bespreken.

Vind de beste deal

Je hoeft daarna alleen de offertes nog naast elkaar te leggen. Je bepaalt zelf welke offerte en specialist het beste bij je past. En je kiest zelf met welke specialist je in zee gaat. Deze manier van vergelijken kan je een besparing opleveren tot wel 45%. Dat is slim vergelijken. Vraag nu direct gratis maximaal vijf uitbouw-offertes aan voor jouw jaren 50 woning.