• Duizenden tevreden klanten
  • Vergelijk gecontroleerde specialisten
  • Onafhankelijke informatie
Bespaar45%
1. Vraag offertes aan
2. Vergelijk specialisten
3. Kies de beste deal
Je postcode

Uitbouw dakterras

Wil je graag buiten kunnen zitten, maar heb je geen tuin? Of wil je naast de tuin nog een mogelijkheid om van de zon te genieten? Dan is het plaatsen van een dakterras wellicht een goede optie. Een dakterras lijkt misschien alleen mogelijk bij woningen met een plat dak, maar dat is niet het geval.

Mogelijkheden aanleggen dakterras

aanbouw dakterrasHet is bij het plaatsen van een dakterras belangrijk dat je dak sterk genoeg is om het gewicht te dragen. Een (stalen) constructie moet er voor zorgen dat het gewicht over het gehele dak verspreid wordt. Tijdens het daadwerkelijke bouwen van het dakterras heb je de keuze uit verschillende afwerkopties. Je hebt de keuze uit diverse vloeren en soorten dakterras. Bij een schuin dak is er bijvoorbeeld meer sprake van een soort balkon. Heb je een dakterras op een plat dak, dan moet je ook kiezen hoe je dat terras wilt bereiken.

Richtlijnen voor dakterras aanbouwen

In de meeste gevallen heb je een vergunning nodig om een dakterras te mogen bouwen. De gemeente waar je woont, kijkt onder meer naar de belemmeringen die je dakterras kunnen veroorzaken. De privacy van je buren is hier een voorbeeld van. Ook kijkt de gemeente of een dakterras past binnen het totaalplaatje van de buurt waarin je woont. We hebben de informatie over de voorwaarden voor het al dan niet vergunningvrij bouwen voor je uitgezocht.

Vergelijk prijzen aanbouw dakterras

Uitbouw-offertes aanvragen voor dakterras

Wil je een dakterras laten plaatsen op je woning? Vraag dan nu gratis en vrijblijvend uitbouw-offertes aan. De specialisten die bij ons zijn aangesloten, voldoen aan onze strenge kwaliteitseisen. Hierdoor weet je zeker dat je jouw uitbouw laat plaatsen door een deskundig bedrijf.

Vergelijk specialisten

Op basis van jouw offerte-aanvraag koppelen we je aan maximaal vijf geschikte uitbouw-experts die actie zijn in jouw regio. Deze experts nemen telefonisch of per mail contact met je op.

Vind de beste deal

Je hoeft daarna alleen nog de verschillende offertes naast elkaar te leggen. En je kiest zelf voor de deal die het beste bij je past. Deze manier van vergelijken kan je een besparing opleveren van wel 45%. Vraag nu gratis en vrijblijvend uitbouw-offertes aan voor een dakterras.