• Duizenden tevreden klanten
  • Vergelijk gecontroleerde specialisten
  • Onafhankelijke informatie
Bespaar45%
1. Vraag offertes aan
2. Vergelijk specialisten
3. Kies de beste deal
Je postcode

Houten uitbouw laten plaatsen?

Een houten aanbouw komt veel voor. Hout is een materiaal dat voor het skelet en voor de afwerking kan worden gebruikt. Een houten uitbouw heeft een authentieke en warme uitstraling. Hout heeft veel mogelijkheden en kan goed gecombineerd worden met andere materialen, zoals glas.

Kenmerken houten aanbouw

  • Klassieke en stijlvolle uitstraling;
  • Bewerkbaar materiaal;
  • Veel keuzemogelijkheden;
  • Goedkoop materiaal;
  • Licht materiaal.

Onderhoud houten aanbouw

Sterke houtsoorten vergen maar weinig onderhoud. Het is wel belangrijk dat het hout van een aanbouw goed behandeld is, zodat er geen houtrot of schimmel kan ontstaan. Er zijn vele houtsoorten waarmee een aanbouw kan worden gemaakt. Iedere houtsoort heeft zijn eigen kenmerken en uitstraling.

Houtskeletbouw

Een manier om hout te gebruiken bij een aanbouw is als houtskelet. Dit is de constructie en basis van de aanbouw. Het voordeel van een houtskelet is dat het een lichte constructie is, die snel gebouwd kan worden. Denk wel na over de fundering, want ook bij een lichte aanbouw heb je een goede basis nodig om verzakking te voorkomen.

Vergelijk prijzen van houten aanbouw

Diverse combinaties

houten uitbouwHout is een veelzijdig materiaal dat bij veel stijlen en materialen past. Het is bijvoorbeeld makkelijk te combineren met glas. Ook zorgen verschillende dakconstructies op een houten aanbouw voor verschillende uitstralingen. Door het hout te verven creëer je ook de gewenste look van je aanbouw.

Mogelijkheden houten aanbouw

houten aanbouw carportAangezien hout een veelzijdig materiaal is, kan het voor verschillende soorten uitbouwen worden gebruikt. Een houten uitbouw kan de keuken of woonkamer vergroten of een tuinkamer, serre of carport aan de woning bouwen. De aanbouw kan groot of klein zijn en uit één verdieping of twee etages bestaan: met hout is alles mogelijk.

Kosten van houten uitbouw

De prijs van een houten aanbouw is over het algemeen lager dan die van een stenen aanbouw. Dit komt vooral door het lichte gewicht van hout. De prijs van een uitbouw van hout verschilt wel per aanbouw. Iedere aanbouw is namelijk verschillend qua afmeting, gebruikte materiaalsoorten en afwerking.

Offerte-aanvraag voor houten aanbouw

Vraag kosteloos en vrijblijvend offertes aan voor een houten uitbouw. Jouw aanvraag wordt maximaal aan vijf specialisten gekoppeld. Deze specialisten worden uitgekozen op basis van jouw aanvraag en zijn actief bij jou in de regio. De uitbouw-specialisten nemen na de ‘match’ telefonisch of per mail contact met je op.

Vergelijk specialisten en vind de beste deal

We raden je aan om een vrijblijvende afspraak te maken met de specialisten. Zo leer je de bedrijven kennen voor je een definitieve keuze maakt. Op basis van de verkregen informatie kies je de deal die het beste bij je past. Dat is slim vergelijken. Vraag direct gratis en vrijblijvend offertes aan voor een houten uitbouw.