• Duizenden tevreden klanten
  • Vergelijk gecontroleerde specialisten
  • Onafhankelijke informatie
Bespaar45%
1. Vraag offertes aan
2. Vergelijk specialisten
3. Kies de beste deal
Je postcode

Kosten uitbouw per m3

Een manier om de kosten van een uitbouw te berekenen, is per m3. Een uitbouw is een flinke investering. Het is lastig om van te voren een kostenplaatje te geven voor een uitbouw, maar we kunnen wel een grove schatting maken van de kosten. De exacte prijs van een uitbouw is afhankelijk van meerdere factoren.

Factoren kosten uitbouw per m3

Het kostenplaatje van een uitbouw wordt bepaald door verschillende factoren:

De afmeting van een uitbouw kan berekend worden op basis van vierkante meters (m2) of kubieke meters (m3). Kubieke meters bereken je als volgt: diepte x breedte x hoogte.

Kosten van uitbouw per m3 vergelijken

Uitbouw prijs per m3

De kosten van een uitbouw per m3 kun je berekenen aan de hand van een formule. Deze formule maakt echter een hele grove schatting. Omdat de prijs van zoveel factoren afhankelijk is, is het onmogelijk om een exact kostenplaatje te geven. De formule om de kosten van een uitbouw per m3 uit te rekenen, ziet er als volgt uit:

  • (Diepte x breedte x hoogte van de uitbouw) x 650,- = Geschatte kosten uitbouw.
  • Voorbeeld: Een uitbouw is 3 meter diep, 2 meter breed en 3 meter hoog. Dan ziet de ingevulde formule er als volgt uit: (3 x 2 x 3 = 18) x 650 = €11.700,-

Vraag gratis offertes aan voor een uitbouw

Bij deze schatting van het kostenplaatje is rekening gehouden met een standaard afwerking, inclusief plaatsing en btw. De materiaalkeuze, het afwerkingsniveau, voorbereidende kosten en de soort uitbouw kunnen de kosten nog flink laten oplopen. Wil je binnen nu en een jaar een uitbouw laten plaatsen? Vraag dan gratis uitbouw-offertes aan. De specialisten die bij ons zijn aangesloten informeren en adviseren je graag over het gehele uitbouw-traject.