• Duizenden tevreden klanten
  • Vergelijk gecontroleerde specialisten
  • Onafhankelijke informatie
Deel deze pagina

Kosten voor uitbouw berekenen

De exacte prijs van een uitbouw aan je woning hangt af van veel factoren, waaronder de voorbereidende kosten. Om die reden is het lastig om een prijskaartje aan een uitbouw te hangen. Toch is het wel mogelijk om een indicatie te geven van de prijs van een uitbouw. Je kunt de kosten berekenen per vierkante meter (m2) of kubieke meter (m3). Ben je er al van overtuigd dat je een uitbouw wilt laten plaatsen? Vraag dan gratis uitbouw-offertes aan en ontdek samen met de specialist(en) het exacte kostenplaatje.

Prijs berekenen per m2

uitbouw prijs per m2Een van de manieren om achter de kosten te komen, is het berekenen van de prijs per vierkante meter. We hebben een prijsindicatie opgesteld van uitbouwen van verschillende afmetingen.

Prijs berekenen per m3

uitbouw prijs per m3Een andere methode is het berekenen van de prijs per kubieke meter. Hier bestaat een formule voor die een grove schatting maakt van de prijs. We leggen deze formule verder uit.

Ontvang prijsopgave van een uitbouw

Verschillende factoren beïnvloeden kosten

Het is helaas niet zo simpel dat alleen de oppervlakte van de uitbouw van invloed is op de prijs. Ook de materiaalkeuze en de afwerking zijn van invloed op de prijs. Daarnaast spelen ook de voorbereidende kosten een belangrijke rol. Heb je een fundering nodig? Is het nodig om te heien? Om wat te besparen op de kosten kun je ook kiezen voor ruwbouw (casco). Je moet de uitbouw dan nog wel zelf in zijn geheel afwerken.

Vrijblijvende uitbouw-offertes aanvragen

Wil je je liever eerst nog verder verdiepen in het uitbouw-traject? Op UitbouwKosten.nl hebben we alle informatie over het uitbouw-traject op een rij gezet. Je vindt informatie over het berekenen van de prijs van een uitbouw. Maar we hebben ook de informatie over vergunningen en regelgeving bij elkaar gezocht. En de soort uitbouw, de afwerking en de materiaalkeuze staan hier uitgelegd. Heb je al genoeg informatie verzameld en wil je een uitbouw laten plaatsen? Vraag dan direct gratis uitbouw-offertes aan.